Hoppa till innehåll

Om VTI-podden Cykelcentrum

Hur ska vi lösa samhällsproblem såsom ökande biltrafik, utsläpp, köer, luftföroreningar, platsbrist och ohälsa? Transporter är en viktig del i vår vardag, men hur vi transporterar oss påverkar inte bara oss själva. I VTI-podden Cykelcentrum lyfter vi olika forskares perspektiv på lösningen. Genom våra nätverk fångar vi upp ett brett perspektiv på cykling, med allt ifrån cyklisters beteende och värderingar, hälsa, drift, underhåll till utformning av cykelinfrastruktur, trafik- och stadsplanering.

Cykelcentrum är ett nationellt kunskapscentrum, placerat på VTI. Sedan 2018 arbetar vi på uppdrag av regeringen för ökad och säker cykling. Vi gör kunskapen tillgänglig, i samverkan mellan forskning och utbildning.

Under våren 2023 producerade vi fem testavsnitt av podden. Du kan lyssna på dem direkt här på sidan men VTI-podden Cykelcentrum finns också på plattformar som PodBean, Apple Podcasts och Spotify med flera. Sök upp och prenumerera i din podcastspelare, så missar du inte när nästa avsnitt släpps. Vi har nämligen planer på att göra fler.

Vi som producerade podden var:

Porträttbild av produktionsteamet för VTI-podden Cykelcentrum.

Sofie Helgesson, programledare och koordinator i Cykelcentrum (mitten)
Johan Egeskog, ljudtekniker och forskningsingenjör på VTI
Christina K Karlsson, kommunikatör i Cykelcentrum