Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: Tio förslag för bättre cykling i Sverige

maj 5 @ 11:00 - 12:00

Välkommen på webinariet Tio förslag för bättre cykling i Sverige. Webbinariet är ett samarrangemang mellan If och A Beautiful Soups Stadsutvecklingsdagarna365.

Onsdagen den 5 maj kl. 11:00–12:00

ANMÄL DIG HÄR senast tisdagen den 4 maj.

 

Cykling blir ett allt viktigare trafikslag, inte minst i svenska städer. Samtidigt tycks regelverk, prioriteringar och praxis inte hängt med. If presenterar på detta webinarium en ny rapport och låter beslutsfattare och cykelorganisationer komma till tals i frågan om hur vi förbättrar cyklingen i Sverige.

För fem år sedan tog If fram sin första rapport med tio förslag för bättre cykling. Sedan dess har det hänt en hel del – cyklingen har ökat i betydelse, samtidigt som elcyklingen har slagit igenom på allvar och dessutom fått sällskap av elsparkcyklar och andra nya fordon på cykelbanorna.

På andra håll har det inte hänt lika mycket. Infrastrukturen behöver byggas ut, reglerna anpassas och säkerheten förbättras så det blir bättre för alla trafikslag. Tillräckligt många hinder och utmaningar finns kvar för det ska räcka till tio nya förslag för bättre cykling i Sverige. På webinariet presenteras den nya rapporten av If:s trafikexpert och diskuteras av politiker och cykelorganisationer. Välkommen till ett samtal om hur vi tillsammans kan förbättra för cyklingen – i hela Sverige!

Program

11.00
Inledning – Moderator Per Ankersjö inleder webinariet

11:05
Tio förslag för bättre cykling – Irene Isaksson-Hellman, forskningsledare trafiksäkerhet, If, presenterar den nya rapporten

11:20
Panelsamtal med politiker och cykelorganisationer – Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd, Stockholms stad, Helena Sundberg, regionchef, Trafikverket Stockholm, Klas Elm, vd, Svensk Cykling, Emil Rensvala, verksamhetsledare, Svenska Cykelstäder samt Irene Isaksson-Hellman, forskningsledare trafiksäkerhet, If

11.55
Avslutning och sammanfattning

Moderator: Per Ankersjö, senior rådgivare och partner, A Beautiful Soup, tidigare bl. a. Årets cykelpolitiker 2012

 

När du har anmält dig får du en länk som du använder för att delta. Om du inte finner kalenderinbjudan i e-postlådan, vänligen leta i din skräppostlåda. Webinariet kommer i efterhand att publiceras på Stadsutvecklingsdagarna365s webbsida och YouTube-kanal.

Med vänliga hälsningar,

If och A Beautiful Soup

Detaljer

Datum:
maj 5
Tid:
11:00 - 12:00