Hoppa till innehåll
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Konferens – Barn, liv och trafik

mars 6 @ 08:00 - 17:00

Konferensen arrangeras av NTF Väst i samarbete med SAFER och Göteborgs Stad.

Konferensen Barn, Liv och Trafik är tillbaka! Missa inte årets bästa tillfälle att fylla på med kunskap, nätverka och bli inspirerad om barns och ungas trafikvardag den 6 mars 2024 på Lindholmen Science Park i Göteborg.

Välkommen till en heldag med kunskaps- och erfarenhetsutbyte om barns och ungas trafikvardag! Konferensen är en mötesplats för dig som hanterar frågor inom stads- och trafikmiljö, mobilitet, folkhälsa och utbildning. Här får du träffa kollegor, forskare och sakkunniga från olika delar av Sverige. Var med i den viktiga dialogen om hur vi formar framtidens hållbara och säkra trafikmiljö för alla! Anmäl dig redan nu här då vi erbjuder förmånlig boka tidigt-pris till och med 15 januari.

Programmet håller på att sammanställas och flera talare är redan klara:

  • Alexander Ståhle, forskare på KTH, är en av landets mest anlitade talare inom stadsutveckling och trafik, talar om Framtidens barnvänliga gator
  • Maria Krafft, måldirektör trafiksäkerhet Trafikverket, gör en spaning om vad som händer i omvärlden och vilka länder som vi i Sverige kan inspireras av. Hur kan vi arbeta vidare för att uppnå Agenda 2030?
  • Martin Hultman, forskare vid Chalmers, talar om hur beteenden kan påverkas. Varför skjutsar föräldrar sina barn fast de vet att de inte borde?

Fler programpunkter är under utveckling, vi kommer bland annat lyfta utmaningarna med att allt fler unga kör A-traktorer. Tillsammans utforskar vi också hur barnkonventionen kan bidra till en trafikmiljö där barns säkerhet och välbefinnande är i fokus. Och mycket mer.

Anmäl dig här senast den 3 mars!

 

Detaljer

Datum:
mars 6
Tid:
08:00 - 17:00
Evenemang Taggar:
, , , , ,
Webbplats:
https://shop.portal.chalmers.se/shops/445