Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hur kan offentlig sektor förändra medborgares resvanor?

2021-10-06 @ 13:00 - 14:00

Vinnova bjuder in till ett digitalt seminarium

Utan omfattande beteendeförändringar hos medborgare klarar vi inte de uppsatta klimatmålen. Välkommen till ett digitalt seminarium den 6 oktober klockan 13-14 där vi diskuterar hur offentlig sektor kan arbeta för att människor ska förändra invanda resebeteenden.

På seminariet diskuterar beteendeexperten Niklas Laninge (PBM) och Maria Stenström (ansvarig för mobilitets- och beteendefrågor på Agenda 2030-sekretariatet) varför och hur offentlig sektor kan arbeta med beteendeförändring.

Evelina Gunnarsson från Ramboll presenterar rykande färska resultat från en kartläggning och delar med sig av sina rekommendationer riktade mot offentlig sektor. Därtill presenterar vi två nya Vinnova-finansierade projekt som har målet att förändra resvanor hos medborgare.

ANMÄL DIG HÄR


Varför gör Vinnova den här satsningen?

För att nå hela vägen till klimatmålet om att transportsektorn ska ha minskat sin klimatpåverkan med 70 procent år 2030 så måste vi satsa på insatser som bryter invanda beteenden på vardagsnivå. Utveckling av klimatneutrala och transporteffektiva lösningar är nödvändigt. Men det krävs också omfattande förändringar i beteende för att vi ska lyckas resa hållbart. Ungefär en tredjedel av de utsläppsminskningar som krävs för att nå målet beräknas komma från förändrade beteenden.

Här har offentlig sektor en nyckelroll att spela för att förenkla för medborgarna att välja hälsosamma och hållbara resealternativ.