Hoppa till innehåll
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Forum Vätternrundan – Cyklingens roll för Europas omställning

juni 16 @ 08:30 - 19:30

ARRANGERAS AV CYKELCENTRUM, VÄTTERNRUNDAN OCH MOTALA KOMMUN

Vätternrundan – 16 juni, Motala (heldag) eller online (10.00-12.00) – Cyklingens roll för Europas omställning

Hur kan cykling i Sverige skapa nya gröna arbetstillfällen i linje med EUs gröna giv? Vad behövs för att locka fram cyklingens fulla potential? Cykelcentrum, VTI bjuder samma dag som starten av Vätternrundan in till ett angeläget samtal med en nationell och europeisk utblick. I panelen möter vi högaktuella aktörer från forskning, näringsliv och ideell sektor.

Diskussioner och presentationer på temat cyklingens betydelse för lösningar av svenska samhällsutmaningar. Heldag på plats eller delvis online. Med reservation för ändringar:

  • Generaldirektören för VTI hälsar välkomna
  • Föredrag på temat Cyklingens potential och behov för att nå ambitiösa målsättningar för Europa.
  • Panelsamtal om vad som krävs för att cyklingen ska få ökad betydelse för lösningen av svenska samhällsutmaningar. I panelen ingår Anna Niska (forskningsledare, VTI och föreståndare Cykelcentrum), Tony Grimaldi, (styrelseordförande CIE, styrelseordförande och koncernschef Cycleurope) Henk Swarttouw (styrelseordförande European Cyclists’ Federation), Helena Stigson (forskningschef, Folksam), Roger Altsäter (vd, Göta kanalbolag, Vätternrundan).

ANMÄLAN TILL Cyklingens roll för Europas omställning. Observera att det är begränsat antal platser på plats. Först till kvarn gäller. Anmälan senast 9 juni.

Hela veckan 12-16 juni i Motala kommer i år att fyllas med cykelseminarier där forskningsrön presenteras. Det blir teman som barns rörelse, cykelturism, logistik, säker träning och stölder.

Läs mer om Forum Vätternrundans branschseminarier här.