Hoppa till innehåll

11–26 juni 2023 – 16 dagar – 1900 km – 16 etapper – 8 platser – 4 länder – 4 Tb data

Marco Dozza framför sin cykel.
Från vä: Marco Dozzas cykel. Privat foto. Marco Dozza framför sin cykel i Köpenhamn. Foto: Anders Fjendbo Jensen, DTU.

Att cykla 190 mil, genom fyra länder på 16 dagar och samtidigt hinna hålla föredrag på 8 platser längs vägen, det betraktas nog som en lite för stor utmaning för de flesta. Marco Dozza, professor i aktiv säkerhet och trafikantbeteende med fokus på fordonsteknologi på Chalmers, antog den utmaningen. I somras genomförde han ett projekt som kombinerade flera aspekter av det som är hans drivkraft, att studera trafiksäkerhet för cyklister och samtidigt föra ut forskningsresultat till samhället och skapa förståelse för vad forskningen kan bidra med gällande trafiksäkerhet.

Läs hela berättelsen om Marcos resa här.