Hoppa till innehåll

Cyklandets cykler – praktik och politik

Missa inte ett spännande webbinarium med Martin Emanuel, forskare och mobilitetshistoriker från KTH, som tar oss med på en resa i cyklingens historia i Stockholm, med utblickar i andra europeiska städer.

En historisk bild på en familj på fyra personer på en tandemcykel.
Historiskt foto. Foto: okänd.

Intresset för att cykla, liksom intresset för att planera för cykling, har varierat genom årtiondena, under inverkan av allt från stadsbyggnadsideal till kulturella och politiska rörelser. Men hur ser det historiska förhållandet ut mellan vardagliga praktiker å ena sidan och politik och planering å den andra? Vad är egentligen nytt under solen när dagens cykling betraktas i ett längre perspektiv? Och vilka lärdomar finns det att dra för dem som arbetar med hållbar stadstrafik idag?

Mer information och anmälan till webbinariet Cyklandets cykler här.