Hoppa till innehåll

Cykelcentrum, en femåring i cyklingens tjänst

Applåder och bandklippning! I mars 2018 invigdes Cykelcentrum av dåvarande infrastrukturminister Tomas Eneroth. VTI fick uppdraget att vara värd för ett nationellt kunskapscentrum för forskning och utbildning om cykling.

Illustration av fyrverkerier.
Illustration: Tanor / Mostphotos.com

Under fem år har en liten grupp medarbetare fokuserat på att överbrygga gapet mellan forskning och praktik. Några viktiga frågor har varit: Hur bidrar vi till att öka cyklingen och göra den säkrare? Hur når vi ut till våra målgrupper? Vad behöver de veta? Frågorna har varit många och gruppen har konstaterat att även om VTI har många forskare inom cykling så varken kan eller ska vi göra allt detta internt. Därför fokuserar vi på att vara just ett ”nationellt kunskapscentrum” och att vara en plattform för alla cykelforskare i landet. Det gör vi på flera sätt. Läs mer om det här.