Hoppa till innehåll

Nu lanserar vi VTI-podden Cykelcentrum!

Hur ska vi lösa samhällsproblem såsom ökande utsläpp, trängsel och ohälsa? Känns frågeställningarna igen? I fem inledande avsnitt samtalar Sofie Helgesson, koordinator på Cykelcentrum, med olika forskare om deras syn på cyklingens bidrag till lösningen.

Logotyp med bild på arbetsgruppen.

Genom våra nätverk fångar vi upp ett brett perspektiv på cykling, med allt ifrån cyklisters beteende och värderingar, drift och underhåll, utformning av cykelinfrastruktur, trafik- och samhällsplanering till betydelsen av barns aktiva mobilitet.

I första avsnittet medverkar Sonja Forward, som bland annat forskar på trafikanters beteende.

Lyssna på podden här. Dela och gilla gärna, så att den sprids till alla som berörs.

Återkoppla gärna om möjliga förbättringar, eller idéer till framtida avsnitt via adressen podd.cykelcentrum@vti.se.