Hoppa till innehåll

Når vi klimatmålen? Intervjuer från Transportforum

Vilka är utmaningarna för att nå klimatmålen? Kommer vi ens att nå dem? Och vad är det viktigaste vi behöver göra härnäst för att arbeta i rätt riktning. Frågorna ställdes av Trivectors podd Esplanad till ett antal personer i transportbranschen under konferensen Transportforum i juni 2022.

Svaren var många, med tankar kring fordon, drivmedel och ett transporteffektivt samhälle, såväl som att det krävs politiska åtgärder. Dessutom pratade vi om elektrifiering, att vi behöver en positiv målbild framåt och idéer om att källsortera våra resor.

Bland de 12 intervjuade finns Sven Hunhammar, måldirektör på Trafikverket, Emma Berginger, riksdagsledamot och trafikpolitisk talesperson, Jens Holm, riksdagsledamot och ordförande i trafikutskottet och Anna Niska, forskningsledare på VTI och föreståndare för Cykelcentrum.

I studion finns Caroline Ljungberg Toulson och Axel Persson.

Lyssna på avsnitt 42 av podden Esplanad.