Hoppa till innehåll

Europeiska mobilitetsveckan 16-22 sept

Just nu pågår europeiska mobilitetsveckan som är EU-kommissionens evenemang för att medvetandegöra och lyfta hållbar mobilitet i våra tätorter. Syftet är att uppmuntra till förändring till förmån för aktiv mobilitet, kollektivtrafik och andra rena och smarta transportlösningar.

Huvudaktiviteten äger rum 16-22 september varje år och kulminerar på den populära bilfria dagen. Lokala myndigheter uppmuntras att använda veckan för att testa innovativa planeringsåtgärder, främja ny infrastruktur och teknologi, mäta luftkvalitet och ta in synpunkter från allmänheten.

Fler och fler städer ansluter varje år och med den mediabevakning som följer ses kampanjen som en viktig drivkraft mot hållbar urban mobilitet i och utanför Europa.

Temat för årets vecka är Bättre förbindelser. Då avses fem områden:

  • Personer
  • Platser
  • Gods
  • Planering och policyer

Läs mer om europeiska mobilitetsveckan här. (sv)

Läs mer om European Mobility Week här. (eng)