Hoppa till innehåll

Vinnare av Cykelfrämjandets uppsatsstipendium

Jenny Eriksson, VTI, tar emot diplomet i vinnarnas ställe. Foto: Emilia Sternberg, Cykelfrämjandet.
Per Hasselberg, ordförande Cykelfrämjandet och Jenny Eriksson, en av handledarna på VTI.
Foto: Emilia Sternberg.

Varje år belönar Cykelfrämjandet en studentuppsats som berör ämnet cykling. I år är det Simon Jändel och Albin Kvarnefalk från KTH som tilldelas Cykelfrämjandets uppsatsstipendium för sin uppsats Brunnars påverkan på cyklisters körbeteende. Grattis! Det är extra roligt för oss, eftersom de har handletts av Jenny Eriksson, Leif Sjögren och Mattias Tunholm på VTI.

Årets stipendiater kunde inte vara med på Cykelkonferensen varför deras handledare Jenny Eriksson tog emot diplomet.

Enligt juryn sätter författarna ljus på ett viktigt område som sällan diskuteras inom cykelplanering. Författarna tilldelas 10 000 kr och får även möjlighet att presentera sin uppsats vid ett webbinarium som Cykelfrämjandet bjuder in till den 28 september kl 12.15–13.

Läs uppsatsen här och anmäl dig till webbinariet här.

Nominera uppsatser till Cykelfrämjandets Uppsatsstipendium 2023 senast 15 januari 2023.

Läs mer om vinnarna av Uppsatsstipendiet.