Hoppa till innehåll

Cykelstölderna ökar – Drygt 0 % uppklarning

Illustration av pågående cykelstöld. Foto.
Foto: Andrey Popov/Mostphotos.com

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ, anmäldes omkring 77 200 cykelstölder under 2020. Näst intill inga av stölderna klarades upp. Dessutom ökar cykelstölderna. Bortsett från att det kan vara ett hårt slag mot privatekonomin att – i många fall upprepade gånger – bli av med en cykel, så gör stöldrisken också att många avstår från att cykla i vardagen, till arbete och fritidsaktiviteter. Vad får det för konsekvenser på cyklandets potential att öka, om det inte finns säkra platser och sätt att låsa/låsa in cykeln? Vad innebär det i utebliven minskning av CO2, fortsatt försämrad folkhälsa och fortsatt stillasittande bland barn? Det finns stort behov av att branschens alla parter gemensamt hittar nya innovativa lösningar, för att dagens ökande cykling inte ska gå i baklås.

Läs statistiken från BRÅ.

Etiketter: