Hoppa till innehåll

Webbinarium: Godscyklar – möjligheter och utmaningar med leveranser i städer

Trehjulig grön paketcykel med stor grå låda bakpå. Foto.
Foto: Mostphotos.com/Mats Egeberg

Den sista kilometern av godstransporten är den mest kostsamma, minst effektiva och mest utsläppsintensiva delen. Men nu har transporter av paket med godscyklar vuxit fram som ett kostnadseffektivt alternativ i städer. Fördelen är dessutom mindre utsläpp och ibland till och med snabbare transporter.

Cykelcentrum arrangerar ett gratis webbinarium med representanter från forskning, kommun, logistikföretag och tillverkare. Vi kommer att belysa både möjligheter och utmaningar och vill på det viset skapa nya kontakter mellan akademi, näringsliv och offentliga aktörer för att ge utvecklingen en skjuts framåt.

Datum: 12 april 2021

Tid: 13.00-16.00

Plats: Teams

PROGRAM

ANMÄLAN senast 9 april. Länk till mötet skickas ut på förmiddagen den 12 april till den som har anmält sig.