Hoppa till innehåll

En miljon svenskar cyklar varje dag

En genomsnittlig dag under 2019 cyklade cirka en miljon personer i åldrarna 6–84 i Sverige, eller 11 procent av befolkningen. Det framgår av Nationella cykelbokslutet som ges ut av Nationella cykelrådet.

Det nationella cykelrådet är ett samverkansforum för arbetet med ökad och säker cykling. Varje år tar rådet fram ett nationellt cykelbokslut, ett uppdrag från regeringen. Cykel som färdsätt är en bred samhällsfråga vilket speglas av medlemsorganisationerna. I rådet ingår offentliga verksamheter och intresseorganisationer med olika perspektiv på cykelfrågorna.

Rådet leds av Trafikverket och medlemmar är: Boverket, Cykelfrämjandet, Göteborgs Stad, Linköpings kommun, Naturvårdsverket, Region Sörmland, Svensk cykling, Sveriges kommuner och regioner, Transportstyrelsen, Folkhälsomyndigheten samt VTI.
Läs mer om slutsatserna i nationella cykelbokslutet här.