Hoppa till innehåll

International Cycling Safety Conference 2018

Jenny Eriksson och Anna Niska på International Cycling Safety Conference 2018 i Barcelona

Jenny Eriksson och Anna Niska på International Cycling Safety Conference 2018 i Barcelona Foto: Jenny Eriksson

Anna Niska och Jenny Eriksson, VTI, besökte International cycling safety conference 2018 10-12 oktober. Anna presenterade resultat från krocktester i VTIs krocksäkerhetslaboratorium, Cykelfaktorer som påverkar huvudskador: simulerade omkullkörningar med cykel i VTI:s krocksäkerhetslaboratorium och Jenny presenterade resultatet från en studie om cyklisters hastighet, Cyklisters hastigheter: Kartläggning, mätningar och observation.

Det var två fullspäckade dagar med det senaste inom cykelsäkerhetsforskningen. Ett drygt femtiotal presentationer hölls uppdelat på två sessioner samt knappt trettio postrar.

Den 13 oktober (dagen efter konferensen) var deltagarna inbjudna att bevista ett ”final event” för de tre EU-projekten, InDeV, XCYCLE och PROSPECT. Där var även Jonas Ihlström (via XCYCLE) och Niklas Strand (PROSPECT) med från VTI . Eventet hölls på Applus+ IDIADA i Tarragona, en timmes bussresa från Barcelona. Presentationer blandades med interaktiva montrar och demonstrationer. Deltagarna fick bl.a. åka med en buss ut på den stora testanläggningen (motsvarande AstaZero, men större) och se en demonstration av hur autobroms på bil fungerar när det är en hinder (cyklist) på vägen.”