Hoppa till innehåll

Cykling i Almedalen

Almedalen_Anna_Niska foto_Eva-Mari Löfqvist

Anna Niska på Trivectors seminarium. Foto Eva-Mari Löfqvist

Anna Niska besökte Almedalsvecka 1-4 juli för att delta i två seminarier. Dels i ”Så ska framtidens cykelstad utformas – hur går vi vidare för att flera ska välja cykeln?”, som arrangerades av Lunds kommun, dels i Trivectors seminarium ”Cyklandet har minskat – hur vänder vi utvecklingen?”. Hon konstaterade i efterhand att förutom de här två seminarierna så var det väldigt lite cykling på agendan, trots ett utbrett tal om hållbarhet. Vi kan dra slutsatsen att vi får jobba för en ändring till nästa år.

– I ett sammanhang som Almedalen skulle mobilitet, varutransporter med cykel och en mängd andra vinklar kunna vara väldigt lätt att göra illustrativt, säger Anna.