Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Vintercyklingens dag 12 februari 2021

februari 12

Logotyp Vintercyklingens dagEn möjlighet att lyfta fram vintercykling

Vintercyklingens dag är en möjlighet för alla kommuner och regioner som är medlemmar i Svenska Cykelstäder att informera, uppmana och uppmuntra till att ännu fler cyklar året runt. I år är cyklingen extra viktig eftersom den kan bidra till att minska spridning av covid-19.

Winter Bike To Work Days tävling mellan världens städer

Vintercyklingens dag är en del av den internationella aktivitetsdagen Winter Bike To Work Day. Som tidigare år innebär det en tävling mellan städer världen över där det handlar om att få så många som möjligt att registrera sin cykling under Vintercyklingens dag på Winter Bike To Work Days hemsida. Den hemsidan nås via vintercyklingensdag.se.

I fjol blev denna tävling en svensk succé. Uppsala placerade sig på första plats med 879 registrerade vintercyklister. Linköping, Göteborg, Umeå och Stockholm placerade sig också bland de tio främsta städerna. Totalt 4 116 svenska vintercyklister i omkring 170 städer registrerade sig.

I år har Svensk Cykling satt upp tre mål för denna tävling:
• Minst 6 000 svenska registreringar
• En svensk stad som vinnare
• Fler än fem svenska städer bland de tio främsta städerna

Nu när vi har fjolårets arbete i ryggen ska det vara möjligt att nå. Förhoppningen är att antalet registreringar kan vara ett kvitto på kommunens arbete för vintercykling.

Nytt för i år är att den som registrerar sin cykling i Winter Bike To Work Days tävling också kommer att få registrera en plats i den egna staden. Dessa platser blir en punkt på en karta. Mellan dessa punkter kommer Winter Bike To Work Day att skapa möjliga cykelrutter.

Läs mer på Vintercyklingens dags hemsida.

Detaljer

Datum:
februari 12
Webbplats:
https://vintercyklingensdag.se/hem/